Пилешки хапки в портокалов сос
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша портокалов сок, прясно изцеден
- 3 супени лъжици соев сос
- 3 супени лъжици ябълков оцет
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 2 броя пилешки гърди, нарязани на хапки
- 3 яйца, леко разбити
- 1 1/2 чаени чаши царевично нишесте
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена чаша кокосово масло /за пържене/
- 1 чаена чаша растително масло /за пържене/
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В малка тенджера смесете портокаловия сок, соевия сос, оцета, захарта и червения пипер.
- Загрейте ги, докато кипнат и заделете настрана.
- Загрейте маслата в голям тиган на средно силен огън.
- Прехвърлете яйцата в средно голяма купа.
- В друга купа смесете царевичното нишесте, солта и черния пипер.
- Потопете пилешките хапки в разбитите яйца, след това оваляйте в сухата смес. Повторете.
- Изпържете ги в сгорещената мазнина до златисто кафяв цвят и ги прехвърлете в съд за печене с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Поръсете с портокаловия сос и печете в продължение на 15-20 минути, като бъркате на всеки 5 минути, за да се покрият равномерно.
- Поднесете пилешките хапки топли, гарнирани с ориз, зеленчуци или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимка: tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Див портокал помага при болки в ставите
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пилешки хапки в портокалов сос