Пилешко с лимонов сос и каперси

Бърза и вкусна вечеря, това ви предлагаме и днес. Пригответе пилешките филенца с лек лимонов аромат. Стават бързо, а месото се запазва сочно.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 пилешки гърди (около 1 килограм)
- сол и черен пипер
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 6 супени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици каперси
- 3 супени лъжици нарязан на ситно пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете маслото и добавете зехтина.
Нарежете гърдите на хапки, подправете ги със сол и пипер. Оваляйте ги в брашно, сложете в тигана и изпържете, докато покафенеят.
Извадете ги в чиния, а в тигана сложете чесъна и изпържете минута. Добавете бульона (може да замените с бяло вино) и лимоновия сок. Когато течността заври, върнете месото в съда и прибавете каперсите. Гответе още 5 минути на средна температура.
Поръсете с пресния магданоз, разбъркайте и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Коментари към Пилешко с лимонов сос и каперси