Пилешко с лимонов сос и каперси

Бърза и вкусна вечеря, това ви предлагаме и днес. Пригответе пилешките филенца с лек лимонов аромат. Стават бързо, а месото се запазва сочно.
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 пилешки гърди (около 1 килограм)
- сол и черен пипер
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 6 супени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици каперси
- 3 супени лъжици нарязан на ситно пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете маслото и добавете зехтина.
Нарежете гърдите на хапки, подправете ги със сол и пипер. Оваляйте ги в брашно, сложете в тигана и изпържете, докато покафенеят.
Извадете ги в чиния, а в тигана сложете чесъна и изпържете минута. Добавете бульона (може да замените с бяло вино) и лимоновия сок. Когато течността заври, върнете месото в съда и прибавете каперсите. Гответе още 5 минути на средна температура.
Поръсете с пресния магданоз, разбъркайте и сервирайте.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пилешко с лимонов сос и каперси