Пилешко с гъбен сос и тиква

Необходими продукти:
- 4 слайса пушен бекон
- 8 пилешки бутчета (долни)
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 лук, нарязан на тънки полумесеци
- 2 смачкани скилидки чесън
- 300 грама нарязани гъби
- 700 грама тиква, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1/3 чаена чаша пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
Бекона изпържете, докато стане златист, нарежете го.
Пилешкото оваляйте в брашно и изпържете за 5 минути от всяка страна, докато придобие златиста коричка.
Добавете зеленчуците и бекона при месото, затворете съда и гответе на слаб огън под капак до готовност.
Когато месото и лука са готови, сложете сметаната, разбъркайте и върнете на котлона за още 2-4 минути.
Сервирайте ястието, като поръсите с магданоз и добавете няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Засищаща салата с пилешко и дресинг с фъстъчено масло
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Пилешко с гъбен сос и тиква