Пилешко с гъбен сос и тиква
Необходими продукти:
- 4 слайса пушен бекон
- 8 пилешки бутчета (долни)
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 лук, нарязан на тънки полумесеци
- 2 смачкани скилидки чесън
- 300 грама нарязани гъби
- 700 грама тиква, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1/3 чаена чаша пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
Бекона изпържете, докато стане златист, нарежете го.
Пилешкото оваляйте в брашно и изпържете за 5 минути от всяка страна, докато придобие златиста коричка.
Добавете зеленчуците и бекона при месото, затворете съда и гответе на слаб огън под капак до готовност.
Когато месото и лука са готови, сложете сметаната, разбъркайте и върнете на котлона за още 2-4 минути.
Сервирайте ястието, като поръсите с магданоз и добавете няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко с гъбен сос и тиква