Пилешко с грах и бяло вино

Необходими продукти:
9 супени лъжици нарязани пилешки гърди
9 супени лъжици грах (сварен леко)
3 супени лъжици олио
3 глави лук
1 - 2 чаени лъжици бяло вино
360 милилитра пилешки бульон
1,5 чаена лъжица соев сос
3 чаени лъжици царевично нишесте
3 супени лъжици вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го изпържете в нагорещеното олио, прибавете месото и пържете в продължение на няколко минути. След това налейте виното и бульона, подправете със соевия сос и сол на вкус. Накрая сложете граха и задушете всичко за още няколко минути. Разтворете нишестето във водата и го прибавете към ястието. Оставете на котлона за около 2 минути и това е всичко. Ако искате да получите по-течно ястие, използвайте повече бульон.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пилешко с грах и бяло вино