Пилешко със сметана, кашкавал и лук
Необходими продукти:
- 400 грама сварено пилешко месо
- 150 грама кашкавал
- 200 грама заквасена сметана
- 1 глава лук
- 5 супени лъжици доматено пюре
- подправки и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете кромида, изпържете го за 2-3 минути в олио, добавете накъсаното или нарязано предварително сварено пилешко и гответе още 3-4 минути.
След това Сложете доматеното пюре в тигана при месото, разбъркайте и изсипете сметаната и нарязания магданоз. Подправете на вкус и разбъркайте. Нека сместа остане върху котлона още 3-4 минути, след което изсипете в нея настъргания кашкавал. Когато той се разтопи, пилешкото е готово за сервиране.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко със сметана, кашкавал и лук