Пилешко със сирене халуми и домашно песто
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 220 грама сирене халуми
- 250 грама чери домати
- 4 големи листа босилек
- 2 чаени лъжици сол и пипер
- 1/3 чаена чаша зехтин (80 милилитра)
за пестото:
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 3 скилидки чесън
- 2 шепи босилек
- сол, пипер на вкус (около 1 чаена лъжица)
- сокът на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се затопли на 175 градуса.
Нарежете сиренето на 3-4 филийки, всяка от които разрежете през средата.
Зехтина, сол и пипер сложете в голяма торба с цип. В нея поставете пилешкото и чери доматите. Затворете плика и добре оваляйте продуктите в сместа.
Прехвърлете ги в голяма тава (заедно с мазнината от плика). Върху всяко от парчетата месо сложете по две листа босилек, а отгоре покрийте със сиренето.
Печете 10-15 минути, до готовност на пилешкото.
Извадете месото от тавата и допечете чери доматите още 10 минути.
Междувременно в блендер сложете чесъна, зехтина, подправките и лимоновия сок. Блендирайте 30 секунди и прибавете листата босилек. Смелете, за да получите пюре с консистенцията на песто.
Сервирайте пилешкото с печени домати и домашно песто.
tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко със сирене халуми и домашно песто