Пилешко със зеленчуци и яйце в гювече

Необходими продукти:
1 средно парче пилешки гърди
1 чаена чаша кисело мляко
2 средни моркова
3 стръка целина
1 стрък праз (само бялата част)
4 яйца
магданоз
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на малки кубчета, зеленчуците на тънки парчета, а магданоза на ситно. Смесете зеленчуците и месото, овкусете с подправки, добавете млякото, магданоза и разбъркайте всичко добре. Разпределете сместа в две гювечета, чукнете по 2 яйца отгоре. Сложете ястието да се пече във фурната в продължение на около 30 минути при температура от 180 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки гърди с шунка и кашкавал
- Домашна пилешка шунка с маслини
Коментари към Пилешко със зеленчуци и яйце в гювече