Пилешко на тиган със зеленчуци
Необходими продукти:
- зехтин
- 500 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета
- 2 червени картофа, тънко нарязани
- 1 малка тиквичка, нарязана на кръгчета
- малка глава лук, наситнена
- 1-2 чаени лъжици подправка за месо по избор
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1 консерва от 400 грама домати
- 10 листа босилек, нарязани на тънки лентички
- 1 чаена лъжица риган
- 1/2 чаена чаша моцарела, настъргана (или кашкавал)
Начин на приготвяне:
Сгответе пилешкото месо в малко мазнина, подправено със сол и черен пипер (изберете тиган, в който по-късно ще може да запечете ястието на фурна). Прехвърлете в чиния.
Добавете малко зехтин, добавете картофите, лука и подправката за месо. Гответе ги, докато започнат да покафеняват.
Сипете бульона, а отгоре върху картофите подредете тиквичката. След това покрийте с месото, излейте доматите и поръсете с риган и босилек.
Поръсете с кашкавала и запечете, докато кашкавалът се разтопи и получи хрупкава коричка.
Източник:
tablespoon.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко на тиган със зеленчуци