Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко месо с медено-соев сос

Пилешко месо с медено-соев сос

Пилешко месо с медено-соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица олио от канола
  • 2 скилидки чесън – смачкани с преса за чесън
  • 1 средна глава броколи
  • 1 червена чушка
  • 500 грама пилешко месо от гърди – нарязано на хапки
  • 1/3 чаена чаша ядки кашу
  • 1/2 чаена чаша соев сос
  • 2 супени лъжици мед
  • 2 чаени лъжици сусамово олио

Начин на приготвяне:

Нарежете в желаната форма чушката, а броколите накъсайте на розички.

Загрейте на средна температура олиото от канола в тиган. Добавете пресования чесън, броколите и чушката. Задушавайте зеленчуците в продължение на 5 минути, след което прибавете пилешките хапки и гответе 7 минути, до пълната готовност на филетата. Добавете кашуто и поръсете с черен пипер.

Разбъркайте соевия сос, меда и сусамовото олио, за да се получи еднородна смес и меда да се разтвори. С получения сос, полейте останалите продукти в тигана и разбъркайте. Гответе 5 минути и свалете от котлона.

пилешко с броколи

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти