Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко месо със сос от вино Марсала

Пилешко месо със сос от вино Марсала

Пилешко месо със сос от вино Марсала - изображение

Пилешкото филе е често сочено за скучно и сухо, но приготвено по този начин, то ще бъде много сочно и вкусно. А винените сосове са много ароматни и придават още по-приятен вкус на ястието.

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки гърди
  • 1 чаена чаша брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица чесън на прах
  • 1 супена лъжица лук на прах
  • 4 супени лъжици масло
  • 2 скилидки чесън (намачкани)
  • 1/2 чаена чаша ситно нарязан лук
  • 500 грама гъби печурки
  • 2 чаени чаши вино марсала
  • 2 чаени чаши пилешки бульон
  • сокът от 1/2 лимон 
  • магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе напречно през средат, за да се изтъни. От всяко филе, трябва да направите 3 парчета.

пилешко филе

В купа смесете брашното, солта и другите подправки. Разбъркайте и панирайте месото в него и изпържете в 2 супени лъжици масло. Хрупкавото месо отделете в чиния, а в тигана запържете скилидките чесън, лука и нарязаните гъби.

запържените гъби

Пържете ги докато гъбите покафенеят и се изпари водата от тях, добавете виното и пилешкия бульон. Изстискайте половин лимон и оставете да ври, докато се редуцира сосът и течността остане наполовина.

редуцирания сос

Свалете от котлона и сложете 2 супени лъжици масло в соса и разбъркайте, докато се разтопи. Подредете отгоре месото и го полейте със соса, оставете за 5 минути да ври на котлона, като от време на време поливате пилешкото филе.

Поръсете със свеж магданоз и сервирайте с картофи, паста или ориз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти