Пилешко месо със сос от вино Марсала
Пилешкото филе е често сочено за скучно и сухо, но приготвено по този начин, то ще бъде много сочно и вкусно. А винените сосове са много ароматни и придават още по-приятен вкус на ястието.
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 1 чаена чаша брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 супена лъжица лук на прах
- 4 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън (намачкани)
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан лук
- 500 грама гъби печурки
- 2 чаени чаши вино марсала
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- сокът от 1/2 лимон
- магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе напречно през средат, за да се изтъни. От всяко филе, трябва да направите 3 парчета.
В купа смесете брашното, солта и другите подправки. Разбъркайте и панирайте месото в него и изпържете в 2 супени лъжици масло. Хрупкавото месо отделете в чиния, а в тигана запържете скилидките чесън, лука и нарязаните гъби.
Пържете ги докато гъбите покафенеят и се изпари водата от тях, добавете виното и пилешкия бульон. Изстискайте половин лимон и оставете да ври, докато се редуцира сосът и течността остане наполовина.
Свалете от котлона и сложете 2 супени лъжици масло в соса и разбъркайте, докато се разтопи. Подредете отгоре месото и го полейте със соса, оставете за 5 минути да ври на котлона, като от време на време поливате пилешкото филе.
Поръсете със свеж магданоз и сервирайте с картофи, паста или ориз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пилешко месо със сос от вино Марсала