Пилешко в сладко-кисел сос по китайски
Необходими продукти:
500 грама пилешко филе
10 с. л. соев сос
8 с. л. ябълков оцет
5 ч. л. захар
2 с. л. доматено пюре
1/2 чаша вода
1 чушка
1 чаша ананас (от консерва)
2 домата
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филето на тънки ивици, сложете го в купа, полейте със соев сос (примерно 6 с. л.) и овкусете с пипер.
2. Приготвяне на соса: вземете дълбок съд (най-добре тиган) и в него смесете оцета, останалия соев сос и доматеното пюре. Сложете на котлона да се стопли, добавяйки част от захарта. След това налейте водата, прибавете нарязаните на ивици чушка, ананас и домати. Опитайте и ако вкусът е много кисел, добавете останалата захар. Оставете на слаб огън за около 10 минути. Зеленчуците трябва да останат леко твърди, а сосът - с умерена гъстота.
3. Изпържете филето, смесете със соса и задушете още 10 минути.
Сервирайте с ориз!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко в сладко-кисел сос по китайски