Пилешки шишчета с маслини и сусам в соева марината

Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- 100 милилитра соев сос
- 1 супена лъжица нишесте
- 2 скилидки чесън
- 15 грама настърган корен джинджифил
- 16-20 маслини (черни)
- 2 супени лъжици сусамови семена
8-10 дървени шишчета
Начин на приготвяне:
Направете маринатата, добавяйки чесъна (пресован), джинджифила (настърган) и нишестето в соевия сос. Разбъркайте.
Пилешкото филе измийте и нарежете на едри кубчета, които изсипете в получения сос.
След половин час нанижете месото на дървени шишчета, като редувате хапките с маслини (черни, без костилки, разбира се).
Поръсете със сусамови семена и изпечете във фурната (при температура от 180 градуса) за около 20-25 минути (след петнадесетата минута започнете да наблюдавате шишчетата, защото пилешкото се приготвя бързо и е важно да не стане сухо).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Пилешки шишчета с маслини и сусам в соева марината