Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло

Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло

Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама пилешко филе
  • 100 грама сурово индийско кашу
  • няколко стръка зелен лук, нарязани ситно
  • 1-2 чаени лъжички сушени и стрити червени чушки
  • черен пипер, сол и кимион
  • 1 чаена лъжичка масло за запръжка
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло
  • 1 супена лъжица бира
  • 1 супена лъжица соев сос
  • чесън на прах
  • 150-200 грама сварен бял ориз
  • сок от един лайм
  • 1-2 дафинови листа


Начин на приготвяне:


В купа смесете фъстъченото масло с бирата, соевия сос, чесъна на прах, сока от лайм и дафиновите листа. Разбъркайте сместа до еднородност и оставете настрана.

Нарежете месото на кубчета, загрейте маслото и ги запържете за кратко. Прибавете кашуто, подправете със сол, черен пипер, кимион и червени чушки. Разбъркайте и прибавете ароматната смес.

Задушете ястието за 10-15 минути и след редуциране на течността охладете. Сложете ориза в чиния, разпределете ястието върху него, поръсете с нарязан лук и поднесете.

пилешки хапки с кашу

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thehungrybites.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети