Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло

Необходими продукти:
- 400 грама пилешко филе
- 100 грама сурово индийско кашу
- няколко стръка зелен лук, нарязани ситно
- 1-2 чаени лъжички сушени и стрити червени чушки
- черен пипер, сол и кимион
- 1 чаена лъжичка масло за запръжка
- 1 супена лъжица фъстъчено масло
- 1 супена лъжица бира
- 1 супена лъжица соев сос
- чесън на прах
- 150-200 грама сварен бял ориз
- сок от един лайм
- 1-2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
В купа смесете фъстъченото масло с бирата, соевия сос, чесъна на прах, сока от лайм и дафиновите листа. Разбъркайте сместа до еднородност и оставете настрана.
Нарежете месото на кубчета, загрейте маслото и ги запържете за кратко. Прибавете кашуто, подправете със сол, черен пипер, кимион и червени чушки. Разбъркайте и прибавете ароматната смес.
Задушете ястието за 10-15 минути и след редуциране на течността охладете. Сложете ориза в чиния, разпределете ястието върху него, поръсете с нарязан лук и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrybites.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Месо на токачка
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Перфектната марината за пилешко месо
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
Коментари към Пилешки хапки с кашу, подправки и фъстъчено масло