Пилешки хапки на фурна с чеснов зехтин и панировка от пармезан

Необходими продукти:
- 4 пилешки филета
- 1/4 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 скилидки чесън
- сусам и течен мед за поднасяне на готовите хапки
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в малка тенджера или купа заедно със скилидките чесън и свалете от котлона. В друг съд смесете галетата с настъргания пармезан.
Нарежете филето на малки парчета, потопете ги в ароматното масло, оваляйте в панировката и подредете в тава.
Изпечете във фурната, която по-рано сте включили на 220 градуса.
Тридесет и пет минути по-късно ще имате хрупкави и ароматни хапки, които поднесете със сусам и мед.
Добър апетит!
Източник: takprosto.cc
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и лимон
Коментари към Пилешки хапки на фурна с чеснов зехтин и панировка от пармезан