Пилешки хапки на фурна с овесено-орехова панировка
Необходими продукти:
- 350 грама пилешки гърди
- 2 супени лъжици овесени трици
- 20 грама бадеми
- 30 грама орехи
- 1 яйце
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете орехите и ги смесете с овесените трици.
Гърдите нарежете на едри хапки, които подсолете и овкусете с любимите си подправки.
Разбийте яйцето с вилица, сложете щипка сол и в него потопете всяко пилешко късче. След това оваляйте в сместа от овесени трици и смлени орехи.
Подредете в тава или използвайте силиконово килимче за печене и поставете във фурната (на 180 градуса) за половин час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки хапки на фурна с овесено-орехова панировка