Пилешки сърчица в доматен сос с макарони
Необходими продукти:
500 грама пилешки сърчица
3-4 пресни домата или 2 супени лъжици доматено пюре
2 сладки чушки
1 средна глава лук
1 среден морков
2 скилидки чесън
сол, смлян черен пипер и други подправки на вкус
250 грама макарони
100 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Първо подгответе зеленчуците: обелете лука, нарежете го на полукръгчета, чушките - на тънки ивици, моркова настържете с помощта на едро ренде, а чесъна счукайте.
Измийте добре сърчицата, почистете ги от излишната мазнина и съсиреците, подсушете. След това ги изпържете в нагорещено олио, като постепенно прибавяте зеленчуците в тази последователност: лук, морков, чушка, чесън.
Когато чесънът даде своя аромат, добавете обелените и нарязани домати или малко доматено пюре. Подсолете на вкус, сложете щипка захар, налейте 1,5-2 чаени чаши вода и оставете продуктите да се задушават до готовност (около 40 минути са необходими на сърчицата, за да омекнат). Може да добавите 1 дафинов лист по желание.
Сварете макароните до полуготовност и ги изсипете при вече готовите сърца. Нека се задушават заедно още няколко минути, за да може макароните да поемат от зеленчуковия сос и да се сварят напълно.
Поръсете ястието с настърган кашкавал и тогава поднесете.
Добър апетит!
Снимка: i-babushka.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене
- Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
- Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул
- Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз
- Пилешки сърчица с домати и чесън
Коментари към Пилешки сърчица в доматен сос с макарони