Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул
Необходими продукти:
1 килограм пилешки сърчица
500 грама ориз (може басмати) или използвайте по-малко (в зависимост от желаното
количество готово ястие)
800 грама зелен фасул (в случая замразен)
50 грама доматено пюре
сол и подправки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките сърчица и ги сложете в сух тиган. Когато си пуснат течността и започнат да се задушават, подсолете на вкус, сложете и други подправки по избор (например, босилек, градински чай, анасон, лют червен или черен пипер, магданоз, чесън...). Налейте малко вода в съда, затворете го с капак и оставете сърцата да се задушават известно време.
След това увеличете температурата на котлона, прибавете доматеното пюре и бъркайте енергично в продължение на 5-7 минути, докато доматите се запържат, без да прегорят.
Налейте вода, колкото да покрие сърцата, сложете още подправки, ако искате и нека ястието продължи да се задушава.
През това време сварете ориза в подсолена вода за около 5 минути (зрънцата трябва да се надуят съвсем малко).
Когато сърцата са полуготови, към тях прибавете ориза с част от водата и сол при необходимост.
Ако малките бели зрънца поемат всичката течност, долейте още вряща вода.
Зеленият фасул сложете, щом оризът бъде готов. Пет минути по-късно може да свалите съда от котлона. Оставете ястието да престои под капак около 10 минути, след което поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
- Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
- Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз
- Пилешки сърчица с домати и чесън
- Шишчета от пилешки сърчица в соев сос
Коментари към Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул