Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене
Необходими продукти:
800 грама пилешки сърца
125 грама сметана
100 грама топено сирене
1 глава лук
2 скилидки чесън
копър и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Старателно измийте и подсушете сърцата. Сложете ги в тиган с олио, добавете сол, пипер и изпържете под затворен капак, разбърквайки периодично.
През това време нарежете лука на кубчета и го изпържете до златисто в отделен съд. Прибавете го към сърцата, намалете котлона и задушете в продължение на около 30 минути. Ако е необходимо, налейте 200 милилитра вода или бульон.
Направете соса. Измийте и подсушете магданоза и копъра, нарежете ги на ситно и ги смесете със сметаната. Сложете и намачкания чесън, разбъркайте. В отделна купа нарежете топеното сирене на едри парчета.
Когато течността в съда със сърцата почти се изпари, прибавете към тях топеното сирене. Разбъркайте добре и изсипете сметаната с подправките. Оставете ястието да се приготвя на бавен огън, докато се сгъсти. Ако е необходимо сложете още сол.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
- Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
- Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул
- Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз
- Пилешки сърчица с домати и чесън
- Шишчета от пилешки сърчица в соев сос
Коментари към Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене