Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз
Необходими продукти:
- 800 грама пилешки сърчица
- 500 милилитра готварска или заквасена сметана
- 1 супена лъжица брашно
- 20 грама чесън
- 1 супена лъжица олио
- връзка магданоз
- червена чушка
- 2 щипки черен пипер
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете сърчицата, след което ги запържете в малко олио, поръсете с брашното и налейте сметаната. Затворете с капак и оставете да се задушават в продължение на 30-40 минути.
Чесъна и магданоза може да наситните с ножа или са смелите в блендер, чушката нарежете на тънки кръгчета. Изсипете тези продукти при сърцата, подправете с черен пипер, сол и задушете за още 5-10 минути.
Предстието е готово, насладете му се.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
- Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
- Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул
- Пилешки сърчица с домати и чесън
- Шишчета от пилешки сърчица в соев сос
Коментари към Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз