Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови
Необходими продукти:
400 грама пилешки сърчица
1 морков
1 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
1/2 чаена чаша вода
щипка шафран
щипка смлян черен пипер
сол на вкус
мазнина за пържене (стават по-вкусни, изпържени в свинска мас)
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките сърчица със студена вода и ги изпържете в нагорещената мазнина до зачервяване. След това добавете нарязания на ситно лук, овкусете със сол и други подправки по избор, ако желаете. Настържете моркова и го изсипете при останалите продукти в тигана.
Нека всичко се задушава в продължение на 5 - 7 минути.
Разтворете доматеното пюре във водата и налейте при сърчицата със зеленчуците. Сложете щипка шафран, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава до готовност на слаб огън. След около 20 - 25 минути може да изключите котлона.
Тези сърчица в доматен сос идеално се съчетават с макарони, елда, ориз и други гарнитури.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Пилешки сърца в сметанов сос с топено сирене
- Шишчета от пилешки сърчица със соев сос, чесън и джинджифил
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Пилешки сърчица с ориз и зеленчуци
- Пилешки сърчица в сметанов сос с чесън
- Пилешки сърчица с ориз и зелен фасул
- Пикантни пилешки сърчица в сметана с магданоз
- Пилешки сърчица с домати и чесън
- Шишчета от пилешки сърчица в соев сос
Коментари към Пилешки сърчица в доматен сос с лук и моркови