Пилешки рулца с плънка от броколи и топено сирене

Необходими продукти:
- 4 парчета пилешки гърди
- глава броколи
- 4 плочки топено сирене
- 125 милилитра прясно мляко
- 125 милилитра пилешки бульон
- черен, кайенски, бял и червен пипер, сол, сух чесън
- зехтин
Начин на приготвяне:
Разделете броколите на средно големи съцветия, които сварете за 4-6 минути в подсолена вода. Включете фурната да се загрява (190 градуса), докато приготвяте рулцата.
Сложете пилешките гърди между два слоя стреч фолио и ги начукайте. Махнете горния лист и подправете с различните видове пипер и сол.
Върху всяка пилешка основа сложете по парче топено сирене или кашкавал, както и по малко от броколите.
Оформете рула, които закрепете с клечки за зъби, запържете, за да се "запечатат" (до бледо розово) и подредете в тава.
Изпечете в горещата фурна за около 30-40 минути.
Смесете млякото и бульона, добавете на вкус от различните видове пипер, подсолете, сложете чесъна на прах и нека сосът се приготвя около 5-7 минути, като го разбърквате.
Когато извадите пилешките рулца от фурната, полейте ги със соса и ги поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Засищаща салата с пилешко и дресинг с фъстъчено масло
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Пилешки рулца с плънка от броколи и топено сирене