Пилешки пържоли с моцарела и доматен сос

Представяме ви много вкусна и бърза рецепта за пилешки пържоли, с хрупкава коричка, нежен сос и разтапяща се моцарела. Ястието се комбинира добре както с паста, така и със свежа салата.
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша галета
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1/2 чаена лъжица чесън на прах
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 250 грама прясна моцарела
- 1 голяма консерва доматен сос за паста
- 1/2 чаена чаша пармезан (настърган)
Начин на приготвяне:
Разполовете пилешките гърди през средата, за да се изтънят, разрежете ги докрай, за да получите 4 броя гърди.
Начукайте пържолите между два листа фолио.
В купа разбийте прясното мляко и яйцето.
Смесете галетата с подправките. Панирайте пилешкото месо първо в яйцето, след това в галетата и запържете в зехтина в загрят на средна степен тиган. Пържете от всяка страна за 3-4 минути, докато месото придобие хрупкава кафява коричка.
Нарежете моцарелата на 8 кръгли парчета.
В правоъгълна тавичка сложете половината от доматения сос, подредете пържолите върху него, полейте отново със соса. Отгоре наредете моцарелата – върху всяко филе сложете 2 резена от моцарелата.
Поръсете с настъргания пармезан и сложете да се пекат за 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
При поднасяне поръсете още пармезан по желание и малко листенца магданоз. Сервирайте със салата или паста по избор, а защо не и само с хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА