Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки пържоли с моцарела и доматен сос

Пилешки пържоли с моцарела и доматен сос

Пилешки пържоли с моцарела и доматен сос - изображение

Представяме ви много вкусна и бърза рецепта за пилешки пържоли, с хрупкава коричка, нежен сос и разтапяща се моцарела. Ястието се комбинира добре както с паста, така и със свежа салата.

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена чаша галета
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица чесън на прах
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • 250 грама прясна моцарела
  • 1 голяма консерва доматен сос за паста
  • 1/2 чаена чаша пармезан (настърган)

Начин на приготвяне:

Разполовете пилешките гърди през средата, за да се изтънят, разрежете ги докрай, за да получите 4 броя гърди.

Начукайте пържолите между два листа фолио.

В купа разбийте прясното мляко и яйцето.

Смесете галетата с подправките. Панирайте пилешкото месо първо в яйцето, след това в галетата и запържете в зехтина в загрят на средна степен тиган. Пържете от всяка страна за 3-4 минути, докато месото придобие хрупкава кафява коричка.

Нарежете моцарелата на 8 кръгли парчета.

В правоъгълна тавичка сложете половината от доматения сос, подредете пържолите върху него, полейте отново със соса. Отгоре наредете моцарелата – върху всяко филе сложете 2 резена от моцарелата.

Поръсете с настъргания пармезан и сложете да се пекат за 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

При поднасяне поръсете още пармезан по желание и малко листенца магданоз. Сервирайте със салата или паста по избор, а защо не и само с хрупкав хляб.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruce.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти