Пилешки пържоли с лук, домати и кашкавал
Необходими продукти:
500-600 грама пилешки гърди
1-2 домата
100 грама кашкавал
1 глава червен лук
50-70 милилитра зехтин
сухи розмарин, босилек и мащерка на вкус
пресни копър или магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете гърдите, след което отстранете всички жили и излишни мазнини. Разрежете на 4-5 плоски части, начукайте ги от двете страни, подправете със сухите билки, подсолете на вкус, полейте със зехтин и оставете да се мариноват за 10 минути.

Лука и доматите нарежете съответно на полукръгчета и кръгчета. Колкото по-сочни са доматите, толкова по-добре.

Ситно настържете кашкавала.
Запържете пилешкото в малко зехтин, докато от едната страна се образува златиста коричка. Тогава обърнете от другата и веднага отгоре разпределете кашкавала, след това доматените кръгчета и накрая лука. Тази последователност е важна, защото кашкавалът ще "слепи" месото със зеленчуците.
Пържете до готовност.

Поднесете ястието горещо, поръсено с нарязан пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Панирани пилешки пържоли от бут с бяло вино
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Макарони с пилешко и сметанов сос с пармезан
- Свински пържоли в панировка с мляко и чесън
Коментари към Пилешки пържоли с лук, домати и кашкавал