Пилешки пържоли с лук, домати и кашкавал
Необходими продукти:
500-600 грама пилешки гърди
1-2 домата
100 грама кашкавал
1 глава червен лук
50-70 милилитра зехтин
сухи розмарин, босилек и мащерка на вкус
пресни копър или магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете гърдите, след което отстранете всички жили и излишни мазнини. Разрежете на 4-5 плоски части, начукайте ги от двете страни, подправете със сухите билки, подсолете на вкус, полейте със зехтин и оставете да се мариноват за 10 минути.
Лука и доматите нарежете съответно на полукръгчета и кръгчета. Колкото по-сочни са доматите, толкова по-добре.
Ситно настържете кашкавала.
Запържете пилешкото в малко зехтин, докато от едната страна се образува златиста коричка. Тогава обърнете от другата и веднага отгоре разпределете кашкавала, след това доматените кръгчета и накрая лука. Тази последователност е важна, защото кашкавалът ще "слепи" месото със зеленчуците.
Пържете до готовност.
Поднесете ястието горещо, поръсено с нарязан пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пилешки пържоли с лук, домати и кашкавал