Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки пакетчета с бекон и ориз

Пилешки пакетчета с бекон и ориз

Пилешки пакетчета с бекон и ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • 3 тънки ивици бекон
  • 1 глава лук
  • стрък целина
  • скилидка чесън
  • 1 чаена чаша обикновен ориз или смес от бял и див (равни части)
  • по 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер
  • 1 супена лъжица олио
  • смлени семена кориандър
  • сушена мащерка

пилешки бутчета

Начин на приготвяне:

Ако използвате див ориз, залейте го предварително с вода и нека престои в нея 40 минути, след което изплакнете. Белия само трябва да се измие.

Направете разрези по дължината на бутчетата, отстранете костта, старателно отделяйки месото от нея.

пилешки бутчета

 

Подредете върху дъска пилешкото с кожата надолу и покрийте с найлоново фолио. Начукайте, махнете фолиото и натрийте месото със сол и черен пипер. Отново покрийте и се заемете с плънката.

Налейте 2 чаши вода в тенджера, подсолете и щом течността кипне, в нея изсипете ориза. След 5 минути намалете температурата на котлона до минимум и оставете зрънцата да се варят още 10 минути. Свалете от огъня и оставете, докато поемат водата.

Лука нарежете на малки кубчета, целината и чесъна накълцайте ситно, а бекона нарежете на неголеми парчета.

Изсипете бекона в горещ тиган, нека се пържи 2 минути и тогава добавете лука, целината и чесъна.

лук

След 5 минути прехвърлете сместа в купа и добавете ориза. Подправете с кориандър и мащерка.

бекон

В средата на всяко парче пилешко сложете по 1,5-2 пълни (с връх) супени лъжици от плънката и я притиснете леко. Оставете около 2 сантиметра от месото (от всички краища) без ориз.

плънка

Съединете свободните краища в средата, ще се образуват "чувалчета", които фиксирайте с клечки за зъби.

пилешки бутчета

Намажете ги с олио, увийте в алуминиево фолио и изпечете за половин час във фурната.

пилешки бутчета

Щом бъдат готови, оставете ги да престоят 5 минути във фолиото и тогава го отстранете.

пилешки бутчета

Поднесете веднага ястието.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...НовиниАнкетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения