Пилешки крилца в бекон на фурна
Необходими продукти:
- 6 пилешки крилца, разполовени
- 12 резена бекон
- 1 супена лъжица сол
- 1 супена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка риган
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса, покрийте тава с алуминиево фолио и поставете в нея скара за печене.
- В средно голяма купа смесете солта, черния пипер, захарта, червения пипер, чилито и ригана. Разбъркайте добре.
- Втрийте микса от подправки върху пилешките крилца и увийте всяко от тях в резен бекон.
- Подредете върху скарата със свободния край на бекона надолу, за да предотвратите развиването по време на печене.
- Печете пилешките крилца около 1 час, обръщайки ги по средата.
- Оставете ги да се охладят за кратко, гарнирайте и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: tablespoon.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Печени моркови с чесън и пармезан
Коментари към Пилешки крилца в бекон на фурна