Пилешки дробчета с карамелизиран лук

Необходими продукти:
700 грама пилешки дробчета
3 средни глави лук
4 супени лъжици сухо червено вино
4 супени лъжици балсамов оцет
зехтин за пържене
3 дафинови листа
сол, захар и смлян черен пипер на вкус
картофено пюре за поднасяне на ястието
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете го на полукръгчета, които изпържете до златисто в нагорещен зехтин. След това намалете температурата на котлона до средна и поръсете със захар и сол на вкус, налейте балсамовия оцет и нека всичко се приготвя до сгъстяване на течността.
Когато това стане, извадете лука в друг съд. Налейте още зехтин в същия тиган (в който пържихте лука), увеличете котлона и сложете измитите и подсушени пилешки дробчета. Пържете ги, докато на повърхността им се образува румена коричка, а в края на приготвянето подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
След това отново намалете температурата на котлона и налейте виното при дробчетата. Сложете дафиновите листа, затворете съда с капак и оставете така в продължение на 5 минути (до пълно изпаряване на виното).
Сложете картофено пюре в подходяща чиния, върху него карамелизирания лук, а върху лука - дробчетата.
Вече може да поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Пилешки дробчета с карамелизиран лук