Пилешки дробчета с гъби в сметана
Необходими продукти:
250-300 грама пилешки дробчета
250-300 грама гъби
1 глава лук
1/2 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена чаша готварска сметана
1-2 чаени лъжици брашно
олио за пържене
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете дробчетата на няколко парчета и ги изпържете в нагорещено олио до полуготовност.
Нарежете лука, изпържете до полупрозрачност в отделен съд и към него прибавете нарязаните на парчета гъби. Нека се приготвят на среден огън, докато се изпари всичката течност, след което сложете брашното и разбъркайте. Тогава прибавете дробчетата, налейте млякото, сметаната, отново разбъркайте внимателно и оставете ястието да се задушава в продължение на 5 минути.
Подправете на вкус.
Може да поднесете с гарнитура от сварен дългозърнест ориз с подправки или със салата от пресни зеленчуци.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки дробчета с лук
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Пълнено пиле с дробчета и ориз (в ръкав)
- Задушени пилешки дреболии със зеленчуци и царевица
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Пастет от пилешки черен дроб с кашкавал и зеленчуци
- Салата от пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
Коментари към Пилешки дробчета с гъби в сметана