Пилешки гърди с царевица и зеленчуци
Необходими продукти:
2 парчета пилешки гърди
1 неголям кочан прясно зеле
1-2 домата
1 консервирана царевица (малка кутийка)
1 чаена лъжица захар
2 кръгчета лимон
1 дафинов лист
смлян черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на парчета (не прекалено големи, но не и много малки), изпържете ги в дълбок съд с олио.
След това към тях прибавете нарязаните домати, а 5-7 минути по-късно и накълцаното зеле.
Малко преди зелето да бъде напълно готово, изсипете царевицата и кръгчетата лимон, нарязани на 4 части всяко.
Подсолете, прибавете захарта, дафиновия лист и разбъркайте. Оставете ястието да се приготвя още 15 минути и изключете котлона.
Извадете дафиновия лист и поднесете пилешкото, поръсено с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Пилешки гърди с царевица и зеленчуци