Пилешки гърди с тиквички и червен боб
Необходими продукти:
- 580 грама пилешки гърди, нарязани на хапки
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици подправка за барбекю
- 100 грама нарязан лук
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 250 грама замразени чушки (може и пресни)
- 3 тиквички, нарязани на филийки
- 400 грама червен боб от консерва, отцеден
- 200 грама сладка царевица
- сокът на 1 лимон + още резени за сервиране по желание
- 2 супени лъжици кориандър
- заквасена сметана и сварен ориз по желание за сервиране
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо полейте с 1 лъжица зехтин и подправете с барбекю подправката. Изпържете в голям тиган (не слагайте месото наведнъж, а го изпържете на части) за 6-8 минути, докато стане златисто. Извадете го в чиния и оставете настрана.
Останалия зехтин изсипете в тигана и изпържете в него лука за 10 минути, докато омекне. Добавете чесъна, чушките и тиквичките, пържете още 10 минути, за да омекнат зеленчуците.
Върнете месото в тигана и прибавете боба и царевицата. Оставете няколко минути на котлона, за да се затоплят всички продукти.
Прибавете накрая лимоновия сок и кориандъра, сервирайте с резени лимон, сметана и ориз, ако желаете.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди с тиквички и червен боб