Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с Парма шунка и спаначена гарнитура

Пилешки гърди с Парма шунка и спаначена гарнитура

Пилешки гърди с Парма шунка и спаначена гарнитура - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди (без кожа)
  • 60 грама крема сирене (с чесън и подправки)
  • 4 резена Парма шунка (прошуто)
  • 2 стръка свежа мащерка
  • 1 супена лъжица магданоз
  • 1 супена лъжица смлени хлебни трохи
  • 1/2 супена лъжица пармезан
  • 1 чаена лъжица лимонова кора, настъргана
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 10 чери домати
  • 40 грама бейби спанак
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Направете разрез по дължина на пилето, за да се оформи джоб (внимавайте да не отрежете месото до края).

В получения джоб разпределете крема сиренето и затворете. Върху всяко филе сложете по 1 стръкче мащерка и увийте с резените шунка.

Поставете месото с малка тавичка.

Комбинирайте магданоза, пармезана и лимоновата кора, и подправете със сол и черен пипер. С получената смес поръсете месото и полейте със зехтин.

Печете за 10 минути на 190 градуса.

Разпръснете чери доматите около месото и върнете във фурната за още 10 минути, докато се опече месото, а доматите се напукат.

Накрая сложете спанака в съда и върнете във фурната за няколко минути, докато се стопят листенцата.

Сервирайте 2 порции.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно