Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с маслини и моркови

Пилешки гърди с маслини и моркови

Пилешки гърди с маслини и моркови - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 300 грама нарязани пилешки гърди
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 настърган морков
  • 1/2 лимон
  • 150 грама черни маслини - обезкостени
  • 2 дафинови листа - цели
  • сол и 1 супена лъжица черен пипер на зърна
  • 1/2 чаена чаша доматен сос

Начин на приготвяне:

Загрейте 1 лъжица олио в тиган и изпържете месото за 15 минути, като разбърквате понякога.

След като е готово добавете останалата мазнина, лука и гответе за 1 минута, а месото извадете в чиния.

Сложете морковите и разбъркайте. Изстискайте сока от лимона в тигана. Добавете маслините, месото и дафиновите листа. Подправете и покрийте с капак.

Нека да къкри за 4-5 минути, след което следва да добавете доматения сос. Варете още 2 минути, за да се комбинират всички вкусове и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаНовиниБотаникаЛайфстайл