Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с кашкавал в хрупкава панировка

Пилешки гърди с кашкавал в хрупкава панировка

Пилешки гърди с кашкавал в хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 парчета пилешки гърди
  • 4 резена кашкавал (може сирене гуада или друго подходящо) с дебелина 1 сантиметър
  • сол на вкус

За панировката:

  • 2 супени лъжици брашно
  • 3-4 супени лъжици галета
  • 1 яйце
  • сол на вкус
  • олио за пържене


Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на две части. Всяка от тях разделете на голямо и малко филе. Малкото запазете за друго ястие, а голямото (ще се получат 4 броя) начукайте с тъпата страна на острието на ножа. След това отстрани на филетата направете дълбоки разрези по дължина, за да се образуват "джобове".

Натрийте пилешкото със сол отвътре и отвън, сложете по парче кашкавал във всеки джоб и затворете плънката с месото.

Оваляйте филетата в брашното, в което сте сложили малко сол. Потопете в разбитото яйце и накрая в галетата.

Сложете в тиган с малко количество сгорещено олио, запържете от двете страни до образуване на коричка, след това намалете температурата на котлона и пържете до готовност.

Сервирайте със салата от пресни зеленчуци.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти