Пилешки гърди с кашкавал в хрупкава панировка
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди
- 4 резена кашкавал (може сирене гуада или друго подходящо) с дебелина 1 сантиметър
- сол на вкус
За панировката:
- 2 супени лъжици брашно
- 3-4 супени лъжици галета
- 1 яйце
- сол на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две части. Всяка от тях разделете на голямо и малко филе. Малкото запазете за друго ястие, а голямото (ще се получат 4 броя) начукайте с тъпата страна на острието на ножа. След това отстрани на филетата направете дълбоки разрези по дължина, за да се образуват "джобове".
Натрийте пилешкото със сол отвътре и отвън, сложете по парче кашкавал във всеки джоб и затворете плънката с месото.
Оваляйте филетата в брашното, в което сте сложили малко сол. Потопете в разбитото яйце и накрая в галетата.
Сложете в тиган с малко количество сгорещено олио, запържете от двете страни до образуване на коричка, след това намалете температурата на котлона и пържете до готовност.
Сервирайте със салата от пресни зеленчуци.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешки гърди с кашкавал в хрупкава панировка