Пилешки гърди с кашкавалена панировка и доматен сос
Необходими продукти:
2 филии бял хляб без корите
1 супена лъжица настърган пармезан
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици брашно
1 яйце
4 пилешки филета
100 грама настърган кашкавал
черен пипер
сол
За соса:
800 грама консервирани домати
1-2 скилидки чесън
листата от няколко стръка босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Смесете хляба и пармезана, налейте зехтина, подсолете малко и превърнете в трохи с помощта на блендер.

Яйцето разбийте леко с вилица.

Подправете пилешкото със сол и смлян черен пипер, след това сложете в брашно, но нека то полепне само от едната страна на месото.

Същата част потопете в яйцето.

И накрая сложете в трохите.

Подредете филетата върху решетка с панираната повърхност нагоре. Изпечете във фурната за 10-12 минути, докато покритието се зачерви. Внимавайте да не препечете, защото месото ще стане сухо. Пет минути преди да извадите от фурната, поръсете с настъргания кашкавал.

Докато пилешкото се пече, направете соса.
С помощта на дървена лъжица намачкайте доматите в подходящ съд. Добавете накълцаните чесън и босилек, сол и черен пипер. Нека сместа кипне и варете в продължение на 8-10 минути, без да затваряте с капак, докато се сгъсти малко.

Поднесете крехките гърди с ароматното доматено допълнение.

Добър апетит!
Снимки: liveinternet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе Капрезе
- Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с ориз и къри сос
Коментари към Пилешки гърди с кашкавалена панировка и доматен сос