Пилешки гърди с каперси и бяло вино

Тази рецепта с пилешко е чудесен избор за вечеря. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме само 25 минути.
Необходими продукти
- 2 супени лъжици зехтин
- лют червен пипер на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- малко брашно за поръсване
Начин на приготвяне
Начукайте пилешките гърди, за да станат по-тънки и крехки. Подправете ги от двете страни с лютия червен пипер, сол и черен пипер. Поръсете с малко брашно.
Сложете зехтина в тиган и го загрейте на висока температура. Сложете пилешките гърди и намалете температурата до средна. Запържете ги по 4-5 минути от всяка страна, докато станат златисто-кафеви. Извадете от тигана и ги сложете настрани.
Запържете каперсите в зехтина за около 1 минута, като леко ги изтискате, за да пуснат сок. Изсипете бялото вино в тигана, разбъркайте и гответе 2-3 минути, за да се редуцира наполовина.
Добавете лимоновия сок, водата и маслото. Разбърквайте 2-3 минути, докато се образува гъст сос. Намалете още температурата, добавете магданоза и върнете пилешките гърди в тигана. Гответе още 1-2 минути.
Сервирайте готовото пилешко със сос от тигана. Може да украсите с малко босилек или магданоз. Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
Коментари към Пилешки гърди с каперси и бяло вино