Пилешки гърди, пълнени с гуакамоле

Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 8 слайса бекон
- сол и черен пипер
за гуакамолето:
- 2 броя зряло авокадо
- 1/2 глава лук
- 1 среден домат
- лимонов сол
- 1 люта чушка
- свеж кориандър
Начин на приготвяне:
Приготвяте гуакамолето.
Почистете домата от семената и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и лютивата чушка на ситно, както и лука.
Намачкайте авокадото, добавете зеленчуците, посолете и полейте със зехтин и лимонов сок. Добавете кориандъра.
Срежете пилешките гърди през средата, за да ги изтъните, но не разрязвайте филето до края.
Сложете го между два листа фолио и начукайте месото. Подправете със сол и сложете половината гуакамоле върху месото.
Внимателно навийте на руло, така че пълнежът да не излиза.
Подредете 4 слайса бекон, като ги застъпвате леко в края и в тях загърнете пилешкото руло.
Запържете в тиган, докато всички страни покафенеят, след което довършете готвенето във фурната на 180 градуса за 25-30 минути.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешки гърди, пълнени с гуакамоле