Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди, пълнени с гуакамоле

Пилешки гърди, пълнени с гуакамоле

Пилешки гърди, пълнени с гуакамоле - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди
  • 8 слайса бекон
  • сол и черен пипер

за гуакамолето:

  • 2 броя зряло авокадо
  • 1/2 глава лук
  • 1 среден домат
  • лимонов сол
  • 1 люта чушка
  • свеж кориандър

Начин на приготвяне:

Приготвяте гуакамолето.

Почистете домата от семената и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и лютивата чушка на ситно, както и лука.

Намачкайте авокадото, добавете зеленчуците, посолете и полейте със зехтин и лимонов сок. Добавете кориандъра.

 пилешкото филе

Срежете пилешките гърди през средата, за да ги изтъните, но не разрязвайте филето до края.

Сложете го между два листа фолио и начукайте месото. Подправете със сол и сложете половината гуакамоле върху месото.

Внимателно навийте на руло, така че пълнежът да не излиза.

Подредете 4 слайса бекон, като ги застъпвате леко в края и в тях загърнете пилешкото руло.

запечатване на рулото


Запържете в тиган, докато всички страни покафенеят, след което довършете готвенето във фурната на 180 градуса за 25-30 минути.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти