Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън
Необходими продукти:
600 грама пилешки гърди
2 яйца
2 супени лъжици масло
50 грама кашкавал
100 грама орехови ядки
200 милилитра прясно мляко
1 лимон
1 глава лук
2 скилидки чесън
галета
олио
сол
черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на парчета с размер по избор.

Покрийте ги с найлоново фолио и начукайте от двете страни.


Разбийте яйцата в дълбока купа.

Добавете към тях маслото.

Налейте млякото.

Сложете настъргания кашкавал и разбийте всичко с помощта на миксер.

Лука обелете и нарежете на едро.

Прибавете го към получената смес и изцедете в нея сока от лимона, изсипете и нарязания на ситно чесън.

Сложете филето в маринатата и приберете в хладилника за два часа, а най-добре за една нощ (така ще стане по-сочно).

Направете панировката. Смелете орехите.

Смесете ги с галетата.

Оваляйте маринованото филе в сухата смес и оставате в нея за няколко минути.

Нагорещете достатъчно олио (парчетата месо трябва да се покриват на половина с мазнината) и в него изпържете пилешкото от двете страни, като затворите съда с капак.


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ЗА КОМУНИКАЦИЯ 20 мл
ПРОМОАНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Орехи - ползи и вреди
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън