Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън
Необходими продукти:
600 грама пилешки гърди
2 яйца
2 супени лъжици масло
50 грама кашкавал
100 грама орехови ядки
200 милилитра прясно мляко
1 лимон
1 глава лук
2 скилидки чесън
галета
олио
сол
черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на парчета с размер по избор.
Покрийте ги с найлоново фолио и начукайте от двете страни.
Разбийте яйцата в дълбока купа.
Добавете към тях маслото.
Налейте млякото.
Сложете настъргания кашкавал и разбийте всичко с помощта на миксер.
Лука обелете и нарежете на едро.
Прибавете го към получената смес и изцедете в нея сока от лимона, изсипете и нарязания на ситно чесън.
Сложете филето в маринатата и приберете в хладилника за два часа, а най-добре за една нощ (така ще стане по-сочно).
Направете панировката. Смелете орехите.
Смесете ги с галетата.
Оваляйте маринованото филе в сухата смес и оставате в нея за няколко минути.
Нагорещете достатъчно олио (парчетата месо трябва да се покриват на половина с мазнината) и в него изпържете пилешкото от двете страни, като затворите съда с капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
НАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 20 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОДОКТОР ДЕРМО - ЗА КОЖА солуцио 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън