Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън
Необходими продукти:
600 грама пилешки гърди
2 яйца
2 супени лъжици масло
50 грама кашкавал
100 грама орехови ядки
200 милилитра прясно мляко
1 лимон
1 глава лук
2 скилидки чесън
галета
олио
сол
черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на парчета с размер по избор.
Покрийте ги с найлоново фолио и начукайте от двете страни.
Разбийте яйцата в дълбока купа.
Добавете към тях маслото.
Налейте млякото.
Сложете настъргания кашкавал и разбийте всичко с помощта на миксер.
Лука обелете и нарежете на едро.
Прибавете го към получената смес и изцедете в нея сока от лимона, изсипете и нарязания на ситно чесън.
Сложете филето в маринатата и приберете в хладилника за два часа, а най-добре за една нощ (така ще стане по-сочно).
Направете панировката. Смелете орехите.
Смесете ги с галетата.
Оваляйте маринованото филе в сухата смес и оставате в нея за няколко минути.
Нагорещете достатъчно олио (парчетата месо трябва да се покриват на половина с мазнината) и в него изпържете пилешкото от двете страни, като затворите съда с капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПРЕСИТ таблетки 500 мг * 100 ХЕРБАМЕДИКА
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100
Безплатна доставка за България!БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 5.4 СВЕТЪЛ КЕСТЕН
ХЕРБА ФИКС ИМУНИФИКС тинктура 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Орехи - ползи и вреди
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Облекчете синузита с чесън
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
Коментари към Пилешки гърди по арабски с орехи и чесън