Пилешки гърди в гъбен сос с лук
Необходими продукти:
1,5 килограма пилешки гърди
1 голяма глава лук
400 грама гъби
1 връзка пресен копър или магданоз
200 грама сметана
олио
сол
Начин на приготвяне:
Измийте със студена вода гърдите, гъбите и копъра/магданоза. Месото нарежете на ивици и сложете в тиган с нагорещено олио. Пържете ги в продължение на около 5 - 10 минути, разбърквайки периодично. След това изсипете в подходяща тенджера и сложете сол на вкус.
Нарежете лука и го изпържете до златисто, като не забравяте да бъркате.
Докато лукът се пържи, нарежете гъбите, които изсипете при него, когато е готов. Пържете ги заедно за около 5 минути, прибавете нарязания копър или магданоз, сол на вкус и разбъркайте.
Накрая се сложете сметаната, разбъркайте и нека всичко се задушава около 3 минути. Залейте гърдите с получения сос, затворете тенджерата с капак и поставете на котлона. Оставете ястието да се задушава 15 - 20 минути на бавен огън.
Поднесете с гарнитура от картофено пюре или макарони.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешки гърди в гъбен сос с лук