Пилешки воденички с картофи и босилек

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки воденички
- 6-9 картофа (броят зависи от размера им)
- олио за пържене
- щипка сушен босилек
- сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте воденичките, нарежете ги и сложете в тиган с горещо олио (нивото му да покрива 1 сантиметър от дъното на съда). Задушете под капак за 5 минути на среден огън, подправете с щипка сух босилек и сол. След това махнете капака на тигана и пържете воденичките още 3 минути, докато се изпари излишната влага.
Междувременно обелете картофите и ги нарежете на произволни парчета, чиято дебелина да бъде около 2-3 милиметра.
Щом се изпари влагата от воденичките, изсипете картофите при тях, затворете съда с капак и пържете всичко 5 минути (докато картофите омекнат). Тогава махнете капака, подправете ястието със сол и оставете върху котлона до пълна готовност на продуктите (разбърквайте от време на време).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пилешки воденички
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Пилешки воденички с картофи и босилек