Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки воденички с картофи и босилек

Пилешки воденички с картофи и босилек

Пилешки воденички с картофи и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешки воденички
  • 6-9 картофа (броят зависи от размера им)
  • олио за пържене
  • щипка сушен босилек
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте воденичките, нарежете ги и сложете в тиган с горещо олио (нивото му да покрива 1 сантиметър от дъното на съда). Задушете под капак за 5 минути на среден огън, подправете с щипка сух босилек и сол. След това махнете капака на тигана и пържете воденичките още 3 минути, докато се изпари излишната влага.

Междувременно обелете картофите и ги нарежете на произволни парчета, чиято дебелина да бъде около 2-3 милиметра.

Щом се изпари влагата от воденичките, изсипете картофите при тях, затворете съда с капак и пържете всичко 5 минути (докато картофите омекнат). Тогава махнете капака, подправете ястието със сол и оставете върху котлона до пълна готовност на продуктите (разбърквайте от време на време).

 

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиБотаникаНовиниЛечения