Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
Необходими продукти:
700 - 1000 грама пилешки воденички
2 глави лук
3 - 4 супени лъжици соев сос
2/3 чаена чаша слънчогледово олио
1/2 чаена лъжица пудра захар
1 - 3 супени лъжици трапезен оцет
1/2 чаена лъжица лют червен пипер (ако не обичате люто, използвайте по-малко количество)
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте добре воденичките. Сложете ги в тенджера, залейте с гореща вода, колкото да се покрият и нека кипнат. Когато това стане, отстранете пяната, която се е образувала на повърхността, намалете котлона и оставете да се варят до омекване (около 50 - 60 минути). Подсолете към края на приготвянето.
Нарежете готовите воденички на ивици с помощта на остър нож. Лука обелете и нарежете на тънки кръгчета. Смесете ги в купа, добавете пудрата захар и разбъркайте.
Загрейте олиото, сложете червения пипер. Когато се запържи, изсипете воденичките с лука, налейте соевия сос, а оцета слагайте по малко и постепенно според вкуса си.
След няколко минути свалете салатата от котлона, изчакайте да се охлади достатъчно и приберете в хладилника за няколко часа (може и за една нощ, но ароматът на лука ще бъде по-силен).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешки воденички
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Пържени пилешки воденички с лук
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Пилешки воденички в прясно мляко
- Пилешки воденички с лук, задушени в бяло вино
- Салата от пилешки воденички с кисели краставички, гъби и лук
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
Коментари към Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос