Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени пилешки воденички с лук

Пържени пилешки воденички с лук

Пържени пилешки воденички с лук - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама пилешки воденички
  • 3 глави лук
  • 50 милилитра олио
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер


Начин на приготвяне:

Почистете и измийте воденичките, нарежете ги на 2-3 части (в зависимост от големината им) и сложете в купа.

Поръсете със сол, черен пипер, разбъркайте и оставете за 10 минути на стайна температура.

Междувременно обелете и нарежете лука на полукръгчета с ширина около 3 милиметра.

Сгорещете олиото в тиган и изсипете воденичките в него, като преди това ги отцедите от течността. Пържете ги няколко минути на силен огън, бъркайки.

След това намалете температурата на котлона, затворете тигана с капак. Така воденичките ще отделят течност и ще се задушат в собствен сок. Не забравяйте да разбърквате периодично.

Гответе до омекване. За това ще е нужно да сте търпеливи малко повече от час. Ако течността се изпари по-рано, долейте малко вода.

Време е да увеличите котлона и да добавите лука. Продължете да готвите ястието без капак при непрекъснато бъркане. Всичката течност трябва да се изпари и воденичките да се изпържат.

Подправете допълнително и налейте още олио, ако има нужда.

Пържете, докато воденичките се придобият приятен златист цвят.

Поднесете ги горещи, а като гарнитура е най-подходящо да предложите картофено пюре и пресни зеленчуци.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: findfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия