Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
Необходими продукти:
1 килограм воденички
2 глави лук
2 средни моркова
3 супени лъжици доматено пюре
3-4 скилидки чесън
60 милилитра олио
2 чаена лъжица сух босилек
2 -3 дафинови листа
сол, черен пипер и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете воденичките, на две части или на четири, ако са много големи. Сложете ги в тенджера и сварете на бавен огън до полуготовност (течността трябва да се изпари).
Лука нарежете на полукръгчета, а моркова - на тънки сламки. Прибавете ги при воденичките, налейте олиото и 200 милилитра вода. Нека всичко се задушава в продължение на 20-15 минути.
Тогава сложете доматеното пюре, босилека, дафиновите листа, сол, захар и смлян черен пипер на вкус. Може да използвате и сухи билки по избор.
Долейте още малко вода и оставете ястието да се вари още 15 минути.
Количеството на водата регулирайте според това колко сос искате да се получи.
Накрая сложете и счукания или ситно нарязан чесън.
Поднесете с любима гарнитура.
Добър апетит!
Снимки: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки воденички
- Пържени пилешки воденички с лук
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Задушени пилешки воденички с ориз
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Пилешки воденички в прясно мляко
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Салата от цвекло с пилешки воденички
Коментари към Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек