Задушени пилешки воденички с ориз
Необходими продукти:
- 300 грама пилешки воденички
- 1 чаена чаша ориз
- 1 морков
- 1 глава лук
- скилидка чесън
- 2 дафинови листа
- по 1 чаена лъжица масло и олио
- по 1/2 чаена лъжица къри на прах и куркума
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте и разрежете на 3 части воденичките. Лука, чесъна и моркова обелете.
Сложете воденичките в тенджера, залейте ги с 350 милилитра вода, сложете сол и черен пипер на вкус, добавете главата лук (цяла) и чесновата скилидка. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне, след което оставете продуктите да се варят в продължение на час на бавен огън.
Извадете лука и чесъна, останалия в тенджерата бульон отцедете. Добавете олиото и маслото, кърито и куркумата и пържете всичко на бавен огън около 2 минути.
Моркова нарежете на тънки сламки, които изсипете при воденичките и пържете още 3 минути, като бъркате непрекъснато.
Време е да добавите и ориза (предварително го почистете и измийте), разбъркайте. Налейте 300 милилитра вода и подсолете, ако е необходимо.
Затворете тенджерата с капак оставете ястието да се задушава на тих огън до изпаряване на течността. През това време не разбърквайте и не отваряйте капака често.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилешки воденички
- Пържени пилешки воденички с лук
- Студена салата от пилешки воденички с лук и соев сос
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Воденички с лук върху канапе от ориз
- Пилешки воденички с лук и чесън в соев сос
- Пилешки воденички в доматен сос с лук, чесън и босилек
- Пилешки воденички в прясно мляко
- Дроб сарма с пилешки дреболии
- Салата от цвекло с пилешки воденички
Коментари към Задушени пилешки воденички с ориз