Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Задушени пилешки воденички с ориз

Задушени пилешки воденички с ориз

Задушени пилешки воденички с ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама пилешки воденички
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • скилидка чесън
  • 2 дафинови листа
  • по 1 чаена лъжица масло и олио
  • по 1/2 чаена лъжица къри на прах и куркума
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Измийте и разрежете на 3 части воденичките. Лука, чесъна и моркова обелете.

Сложете воденичките в тенджера, залейте ги с 350 милилитра вода, сложете сол и черен пипер на вкус, добавете главата лук (цяла) и чесновата скилидка. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне, след което оставете продуктите да се варят в продължение на час на бавен огън.

Извадете лука и чесъна, останалия в тенджерата бульон отцедете. Добавете олиото и маслото, кърито и куркумата и пържете всичко на бавен огън около 2 минути.

Моркова нарежете на тънки сламки, които изсипете при воденичките и пържете още 3 минути, като бъркате непрекъснато.

Време е да добавите и ориза (предварително го почистете и измийте), разбъркайте. Налейте 300 милилитра вода и подсолете, ако е необходимо.

Затворете тенджерата с капак оставете ястието да се задушава на тих огън до изпаряване на течността. През това време не разбърквайте и не отваряйте капака често.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястия