Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук

Представяме ви една вкусна и различна алтернатива на класическата рецепта за пилешко с картофи, но щедро овкусени с подправки и поднесени по нестандартен начин.
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 връзки зелен лук
- 16-20 листенца градински чай
- 4 горни бутчета
- 2 1/2 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 връзка мащерка
- 500 грама червени картофи
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса и намажете тава със зехтин.
Разпределете зеления лук в едната половина на съда за печене и го поръсете с градинския чай.
Овкусете пилето със сол и черен пипер и го поставете с кожата нагоре върху зеления лук.
В празната половина на тавата разпределете клонките мащерка и отгоре подредете измитите картофи, нарязани на едри парчета (измийте ги добре, но не ги белете). Подправете ги със сол и черен пипер. Залейте пилето и картофите с мазнината.
Печете 30-35 минути, докато пилето и картофите се сготвят.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Девет ползи от картофените обелки
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
Коментари към Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук