Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук

Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук

Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук - изображение

Представяме ви една вкусна и различна алтернатива на класическата рецепта за пилешко с картофи, но щедро овкусени с подправки и поднесени по нестандартен начин.

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 връзки зелен лук
  • 16-20 листенца градински чай
  • 4 горни бутчета
  • 2 1/2 чаени лъжици сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1 връзка мащерка
  • 500 грама червени картофи

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса и намажете тава със зехтин.

Разпределете зеления лук в едната половина на съда за печене и го поръсете с градинския чай.

Овкусете пилето със сол и черен пипер и го поставете с кожата нагоре върху зеления лук.

В празната половина на тавата разпределете клонките мащерка и отгоре подредете измитите картофи, нарязани на едри парчета (измийте ги добре, но не ги белете). Подправете ги със сол и черен пипер. Залейте пилето и картофите с мазнината.

Печете 30-35 минути, докато пилето и картофите се сготвят.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети