Пилешки бутчета с ориз и царевица
Необходими продукти:
- 4-5 пилешки долни бутчета
- 1 чаена чаша ориз (с вместимост 160 милилитра)
- 1 малка кутийка сладка царевица
- 1 морков
- 2 глави кромид лук
- 500 милилитра вода или бульон
- дафинов лист
- сол
- олио
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете бутчетата, овкусете ги с черен пипер, подсолете.
Лука нарежете и изсипете в тиган с 2 супени лъжици нагорещено олио. Когато кромидът бъде почти готов, към него прибавете настъргания морков.
Пържете до омекване на моркова и тогава изсипете и царевицата.
След минута-две добавете ориза и оставете за около две минути, за да може да поеме сока от лука, моркова и царевицата.
Прехвърлете сместа в тава, по повърхността подредете бутчетата, залейте продуктите с гореща вода или бульон, сложете дафинов лист за аромат и поставете съда във фурната за 45-60 минути на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: www.eat-me.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
ПРОМОСУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Безглутенова диета
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
Коментари към Пилешки бутчета с ориз и царевица