Пилешки бутчета с ориз и царевица

Необходими продукти:
- 4-5 пилешки долни бутчета
- 1 чаена чаша ориз (с вместимост 160 милилитра)
- 1 малка кутийка сладка царевица
- 1 морков
- 2 глави кромид лук
- 500 милилитра вода или бульон
- дафинов лист
- сол
- олио
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете бутчетата, овкусете ги с черен пипер, подсолете.
Лука нарежете и изсипете в тиган с 2 супени лъжици нагорещено олио. Когато кромидът бъде почти готов, към него прибавете настъргания морков.
Пържете до омекване на моркова и тогава изсипете и царевицата.
След минута-две добавете ориза и оставете за около две минути, за да може да поеме сока от лука, моркова и царевицата.
Прехвърлете сместа в тава, по повърхността подредете бутчетата, залейте продуктите с гореща вода или бульон, сложете дафинов лист за аромат и поставете съда във фурната за 45-60 минути на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: www.eat-me.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
НовХРИСТИНА ШАМПОАН С БРАЗИЛСКИ БИЛКИ 400 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЖЕНШЕН И ЧЕРЕН ОРИЗ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- С ориз и сода ще изчистите до блясък стъклено шише, кана, гарафа или ваза
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Коментари към Пилешки бутчета с ориз и царевица