Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с ориз и царевица

Пилешки бутчета с ориз и царевица

Пилешки бутчета с ориз и царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 4-5 пилешки долни бутчета
  • 1 чаена чаша ориз (с вместимост 160 милилитра)
  • 1 малка кутийка сладка царевица
  • 1 морков
  • 2 глави кромид лук
  • 500 милилитра вода или бульон
  • дафинов лист
  • сол
  • олио
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

Измийте, подсушете бутчетата, овкусете ги с черен пипер, подсолете.

пилешки бутчета

Лука нарежете и изсипете в тиган с 2 супени лъжици нагорещено олио. Когато кромидът бъде почти готов, към него прибавете настъргания морков.

Пържете до омекване на моркова и тогава изсипете и царевицата.

царевица

След минута-две добавете ориза и оставете за около две минути, за да може да поеме сока от лука, моркова и царевицата.

ориз

Прехвърлете сместа в тава, по повърхността подредете бутчетата, залейте продуктите с гореща вода или бульон, сложете дафинов лист за аромат и поставете съда във фурната за 45-60 минути на 180 градуса.

пилешки бутчета

пилешки бутчета

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: www.eat-me.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиНовиниАнкетиВидеоБотаникаСнимкиЛечения