Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино

Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 5 скилидки чесън
- 15 грама пресен риган
- 45 милилитра винен оцет
- 100 грама зелени маслини
- 60 грама каперси
- 70 грама сушени сини сливи
- 2 дафинови листа
- 120 милилитра сухо бяло вино
- 15 грама течен мед
Начин на приготвяне:
В стъклен, керамичен или пластмасов съд сложете бутчета и към тях добавете чесъна, ригана, каперсите и дафиновите листа. Налейте оцета, сложете маслините и сушените сини сливи.
Разбъркайте продуктите, покрийте съда с найлоново фолио и оставете да престоят 1-2 денонощия на студено. Разбърквайте периодично.
След това прехвърлете всичко в тава, полейте със смес от бялото вино и меда.
Поставете ястието във фурната (180 градуса), като по време на готвенето намазвайте бутчетата с маринатата. Около 50 минути печене са достатъчни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovet-ok.ru
Още по темата:
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецепти- Пилешки бутчета на тиган с лук и куркума в сос
- Пилешки бутчета в сос от бяло вино със зеленчуци, маслини и чесън
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешките хапки на Макдоналдс сервирани под прикритие на експерти по храната (видео)
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА