Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино

Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино

Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 8 пилешки бутчета
  • 5 скилидки чесън
  • 15 грама пресен риган
  • 45 милилитра винен оцет
  • 100 грама зелени маслини
  • 60 грама каперси
  • 70 грама сушени сини сливи
  • 2 дафинови листа
  • 120 милилитра сухо бяло вино
  • 15 грама течен мед

 

Начин на приготвяне:

В стъклен, керамичен или пластмасов съд сложете бутчета и към тях добавете чесъна, ригана, каперсите и дафиновите листа. Налейте оцета, сложете маслините и сушените сини сливи.

Разбъркайте продуктите, покрийте съда с найлоново фолио и оставете да престоят 1-2 денонощия на студено. Разбърквайте периодично.

След това прехвърлете всичко в тава, полейте със смес от бялото вино и меда.

Поставете ястието във фурната (180 градуса), като по време на готвенето намазвайте бутчетата с маринатата. Около 50 минути печене са достатъчни.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovet-ok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлЗдравни съветиДиетиНовиниАнкети