Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино

Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 5 скилидки чесън
- 15 грама пресен риган
- 45 милилитра винен оцет
- 100 грама зелени маслини
- 60 грама каперси
- 70 грама сушени сини сливи
- 2 дафинови листа
- 120 милилитра сухо бяло вино
- 15 грама течен мед
Начин на приготвяне:
В стъклен, керамичен или пластмасов съд сложете бутчета и към тях добавете чесъна, ригана, каперсите и дафиновите листа. Налейте оцета, сложете маслините и сушените сини сливи.
Разбъркайте продуктите, покрийте съда с найлоново фолио и оставете да престоят 1-2 денонощия на студено. Разбърквайте периодично.
След това прехвърлете всичко в тава, полейте със смес от бялото вино и меда.
Поставете ястието във фурната (180 градуса), като по време на готвенето намазвайте бутчетата с маринатата. Около 50 минути печене са достатъчни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovet-ok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с домати и кашкавал
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Карамелизирани пилешки бутчета
Коментари към Пилешки бутчета с маслини, сини сливи и меден сос с бяло вино