Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино

Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино

от 19 май 2016г.
Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 150 грама бекон, нарязан на кубчета
  • 1/2 чаена чаша брашно /може и пълнозърнесто/
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 2 чаени лъжички суха мащерка
  • 1 килограм пилешки бутчета /само горната част/
  • 1-2 супени лъжици олио
  • 2 глави лук, нарязани на тънки шайби
  • 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
  • 1 чаена чаша пилешки бульон
  • пресен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

  • Загрейте голям тиган на средно силен огън и запечете бекона за около 5-6 минути, като разбърквате периодично.
  • Прехвърлете с решетъчна лъжица върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и отстранете тигана от котлона.
  • В голяма чиния смесете брашното със солта, черния пипер и мащерката.
  • Подсушете пилешките бутчета, оваляйте ги в сместа и леко изтръскайте излишъка.
  • Добавете олиото в същия тиган, в който приготвихте бекона и отново го загрейте на средно силен огън.
  • Запържете бутчетата за няколко минути от всяка страна до златисто кафяв цвят, след което ги прехвърлете в чиния.
  • В същата мазнина сотирайте лука за 5-10 минути, докато омекне и придобие златисто кафяв цвят.
  • Бавно излейте виното в тигана и разбъркайте добре, за да оберете всички сосове от дъното и стените.
  • Добавете пилешкия бульон и гответе 5-10 минути, докато течността леко намалее.
  • Разпределете пилешките бутчета в тигана, прибавете бекона и печете около 40 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. На всеки 15 минути поливайте месото със соса.
  • Поднесете ги топли, поръсени с пресен магданоз.

Забележка!

Ако тиганът не е подходящ за употреба във фурната, изсипете соса в малка тавичка, отгоре подредете бутчетата и бекона и запечете.

Приятен апетит!

Снимки: pinchofyum.com

Още по темата:
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
  •  Пилешко желе с шунка и зеленчуци Пилешко желе с шунка и зеленчуци
  • Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
  • Желирани пилешки валентинки Желирани пилешки валентинки
3.0/5 2 оценки

Коментари към Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино
    www.framar.bg 
    на 18 June 2025 в 22:00
    Коментирайте "Пилешки бутчета с лук и бекон в сос от бяло вино"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
  • Пилешка яхния със спанак и картофи
  • Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
  • Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
  • Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
  • Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
  • Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
  • Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
  • Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
  • Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2021 дни, 9 часа и 43 мин.

Откъде купувате пилешко месо?

преди 2949 дни, 6 часа и 12 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 5 дни, 5 часа и 43 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 5 дни, 12 часа и 45 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 9 дни, 5 часа и 2 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 10 дни, 4 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СНБ ГУАВА СКРАБ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО 300 мл

КОЗМЕТИЧЕН ВАЗЕЛИН 30 мл ДЖАНКАР

ОРАЛЕН ДУШ B.WELL УСТНА ХИГИЕНА TH-917 64057

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL TH-75 64038

АДАПТЕР ЗА ЕЛ.АПАРАТ B WELL MED-51 64037

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:32:12

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 14:28:07

ТРАМАДОЛ КОМБО таблетки 37.5 мг / 325 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Ния от 18 юни 2025г. в 14:21:04

АГНЕС таблетки * 60 ФОРТЕКС

Коментар на: Яна от 18 юни 2025г. в 12:44:04

КВАМАТЕЛ табетки 40 мг * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 юни 2025г. в 11:27:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival