Пилешки бутчета с картофи и мини лукчета
Необходими продукти:
- 8 горни бутчета
- 1 лимон, нарязан на кръгчета
- 1 чаена лъжица семена фенел
- 6 свежи стръка розмарин
- 2 1/2 чаена лъжица сол
- черен пипер
- 700 грама малки картофи
- 400 грама дребни глави лук
Начин на приготвяне:
Подправете месото и със сол, черен пипер, половината от розмарина и лимона. Оставете да се маринова за 20 минути на стайна температура.
Сложете го в тенджера и добавете останалите продукти. Подправете и накъсайте розмарина отгоре. Полейте с повече мазнина и покрийте с фолио. Печете до готовност на месото и картофите.
Свалете фолиото и запечете за златист загар.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картоф
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Пилешки бутчета с картофи и мини лукчета