Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с бира, наденица и картофи

Пилешки бутчета с бира, наденица и картофи

Пилешки бутчета с бира, наденица и картофи - изображение

Необходими продукти:


  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 500 грама ситни пресни картофки
  • 300 грама сурова наденица по избор
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 чаена лъжичка чубрица
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 30 грама краве масло
  • 1 чаена лъжичка чили
  • 50 милилитра бира
  • няколко стръка пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте пресните картофки, подсушете и ги разполовете. Загрейте маслото и ги запържете. Нарежете наденицата, прибавете я към картофите и гответе 5-6 минутки. Прецедете и разпределете сместа в тава.

Изплакнете пилешкото месо, подсушете и го сотирайте в останалата мазнина. Добавете чесъна, солта, черния и червения пипер, чилито и сипете месото в съда за печене.

Налейте бирата, поръсете с чубрицата, ригана и магданоза. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 35 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете.

пиле с наденица и картофи с бира

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: damndelicious.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкетиАлт. медицинаИсторияСнимкиБотаникаЛечения