Пилешки бутчета с бира, наденица и картофи
Необходими продукти:
- 2 нарязани скилидки чесън
- 500 грама ситни пресни картофки
- 300 грама сурова наденица по избор
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка чубрица
- сол, черен пипер, червен пипер
- 30 грама краве масло
- 1 чаена лъжичка чили
- 50 милилитра бира
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте пресните картофки, подсушете и ги разполовете. Загрейте маслото и ги запържете. Нарежете наденицата, прибавете я към картофите и гответе 5-6 минутки. Прецедете и разпределете сместа в тава.
Изплакнете пилешкото месо, подсушете и го сотирайте в останалата мазнина. Добавете чесъна, солта, черния и червения пипер, чилито и сипете месото в съда за печене.
Налейте бирата, поръсете с чубрицата, ригана и магданоза. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 35 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: damndelicious.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени пилешки бутчета с картофи и портокал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Лимонови пилешки бутчета с бяло вино, лук и чесън
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
Коментари към Пилешки бутчета с бира, наденица и картофи