Пилешка супа с хляб, картофи и кашкавал

Необходими продукти:
- по 200 грама пилешко филе и картофи
- 1 морков
- 1 глава стар лук
- 80 грама ръжен хляб
- 1 яйце
- 2 супени лъжици твърд вид кашкавал (настърган)
- стрък магданоз
- 3 пера зелен лук
- 3 супени лъжици олио
- около литър вода (или пилешки бульон)
- 1 чаена лъжица сладък смлян червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба, картофите, филето и морковите на дребни кубчета, лука - на полумесеци, а магданоза и зеления лук - ситно.
Запържете до зачервяване късчетата месо (2-3 минути) и извадете от тигана.
В същата мазнина изсипете лука, картофите, морковите, пържете 4-5 минути и добавете хлебните кубчета.
Налейте избраната течност (вода или бульон), сложете 1 чаена лъжица червен пипер, а сол и черен пипер според вкуса ви. Варете 15 минути.
Разбийте яйцето, прибавете към него кашкавала, магданоза, зеления лук и изсипете сместа в супата.
Минута по-късно свалете ястието от котлона и може да сервирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulray.ru
Коментари към Пилешка супа с хляб, картофи и кашкавал