Пилешка супа с тиква и картофи
Необходими продукти:
300 грама пилешко филе
5 картофа
300 грама тиква
1 морков
1 глава лук
4-5 супени лъжици консервирана царевица
сол, пипер и други подправки по ваш избор
малко олио
малко масло
пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе, нарежете го на малки парчета, сложете ги в тенджера, залейте с около литър вода и варете в продължение на 15-20 минути.
Картофите и тиквата обелете и нарежете на едри кубчета. Прибавете ги в съда при месото и оставете да се варят заедно още 15 минути.
След това задушете едро настърганите морков и лук за 5 минути в нагорещено олио.
Изсипете запръжката в супата, подправете на вкус, сложете зърната консервирана царевица и оставете на огъня още 10 минути. След това изключете котлона, нека ястието остане върху него 10-15 минути, след което може да поднесете с парченце масло във всяка порция.
Добър апетит!
Снимка: liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Френска пилешка супа с топено сирене
- Пилешката супа е вредна за организма
- Пилешка супа с булгур
- Пуешка супа със зеленчуци
- Пилешка супа с елда
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пилешка супа с нудълс, къри и зеленчуци
- Бяла супа
- Пилешка супа с куркума, джинджифил и нахут
- Пилешка супа с оризов нудълс
Коментари към Пилешка супа с тиква и картофи